Trainingen / cursussen

Behalve voor de kennismakingsles moet je je voor AL onze cursussen eerst aanmelden in ons systeem. Je regelt een BAZ-pas (gratis online of €10,50 aan de balie), en daarmee heb je je online account waar jouw aanmeldingen en abonnementen op komen te staan.

Kennismakingsles

Iedereen (van 5 jaar en ouder) mag tijdens openingstijden op elk gewenst moment komen klimmen, ook als je geen enkele ervaring hebt (bij jeugd van 5 t/m 12 jaar moet wel een volwassen begeleider aanwezig zijn).

Wil je toch iets meer weten voordat je begint met boulderen, dan zou je een kennismakingsles kunnen volgen. Tijdens deze les leer je waar je allemaal op moet letten om veilig te kunnen boulderen, worden er wat basistechnieken behandeld en vertellen we hoe we te werk gaan bij BAZ bouldergym. Dit duurt ±15 min en kost voor volwassenen €16,50 euro  (incl. 1 consumptie) en jeugd (5-17 jaar) €14,00 euro (incl. 1 consumptie).

Neem sportieve kleding mee en sportschoenen (geen buitenschoenen, liefst met lichte zool en zo strak mogelijk). Maar beter en leuker is het om klimschoenen te dragen, deze zijn te huur voor 4,5 euro.

Ben je met drie of meer onervaren boulderaars bij elkaar? Dan wordt een kennismakingsles door ons verplicht gesteld. Maar is er één ervaren boulderaar in je gezelschap, dan mag hij/zij zelf maximaal twee onervaren boulderaars ‘begeleiden’.

Basiscursus bij BAZ

Wil je graag kennismaken met boulderen en weet je nog niet zeker of het wat voor jou is? Dan is de basiscursus perfect voor jou! Je krijgt twee lessen van een uur waarin we het volgende behandelen:

 • veiligheid
 • waar let je op met boulderen
 • hoe werkt het
 • stukje basistechniek
 • blessurepreventie
 • evt incl huurschoenen

Vanaf de start van de cursus mag je één maand onbeperkt komen boulderen.

Kosten: 63€

Je kunt zelf kiezen welke dagen jou uitkomen om deze lessen te volgen; laat ons per mail weten wanneer je wil komen (binnen de openingstijden), dan gaan we aan de slag!

Techniek Training A/B

Elke eerste 3 woensdagen van de maand 19:30 – 21:00

In deze cursus leer je beter boulderen doordat we onder andere de volgende punten behandelen:

  • effectief bewegen
  • greepbelasting
  • lichaamspositie
  • voetenwerk
  • dynamiek en meer

Alles voor een stevige basis. Verder kijken we vooral wat er nodig is om verder te komen op ieders eigen niveau en natuurlijk willen we allemaal blessurevrij blijven; hoe bereiken we dat? Deze cursus geeft je de bagage om een volgende stap te maken.

De cursus betreft 3 lessen van 1,5 uur en de kosten bedragen 38,50 euro excl. entree voor techniek training A, en 42,50 excl. enrteen voor techniek training B.

De cursus start elke eerste woensdag van de maand en begint om 19:30 tot 21:00 uur. Zorg dat je goed bent opgewarmd, voordat de cursus begint.

Neem voor startdata en het inschrijven contact op met hello@bazbouldergym.nl, of schrijf je in bij de balie.

 

Trainingsgroep BAZ

Donderdagavond 19:00 – 21:00

De trainingsgroep traint elke donderdagavond onder leiding van een ervaren trainer. De training bestaat uit ongeveer 30 minuten cardio training, 15 minuten krachttraining, 60 minuten boulder training en 15 minuten flexibiliteit/yoga. De training is voor klimmers van alle niveaus toegankelijk.

Trainen in een groep is gezellig en stimulerend. Tijdens de training wordt er gekeken naar je sterke en zwakke punten en worden er individuele doelen gesteld. De training is doorlopend. Je kunt een strippenkaart kopen voor deelname aan 5 trainingen en kost 37,00 euro (excl. entree). Deze kaart is 2 maanden geldig. Je kunt ook een strippenkaart voor 10 trainingen nemen. Deze kaart is een half jaar geldig en kost 68,50 euro (excl. entree).

Je kunt op elk gewenst moment instromen. Een keer kijken of de trainingsgroep wat voor jou is? Je betaalt dan eenmalig 8,50 euro (excl. entree).