Trainingen / cursussen

De kennismakingsles is de eerste stap naar het boulderen! Heb je nog geen ervaring dan is het verplicht om bij BAZ eerst een kennismakingsles te volgen. Ben je daarna enthousiast geworden of vind je het gewoon leuk om je te blijven ontwikkelen in deze sport, dan kan je ook specifieke cursussen/trainingen volgen.

De kennismakingsles is gemakkelijk online te reserveren. Voor de andere cursussen moet je eerst LID worden bij BAZ. Dit doe je door je online aan te melden (gratis) of bij de balie (€10,50). Daarna kun je met je account de gewenste cursussen aanvragen. 

Kennismakingsles

Nog geen ervaring? Geen probleem! Volg dan eerst een kennismakingsles. Tijdens deze les leer je waar je op moet letten om veilig te kunnen klimmen, behandelen we enkele basistechnieken en vertellen we je meer over hoe we bij BAZ bouldergym te werk gaan. De kennismakingsles duurt ongeveer 15 minuten. 

De kosten bedragen:

 • Voor volwassenen €17,50
 • Voor jeugd (5 – 17 jaar) €14,00 

Ben je met drie of meer onervaren boulderaars samen? Dan is het verplicht om een kennismakingsles bij ons te volgen. Als er één ervaren boulderaar in je groep is, mag hij of zij maximaal twee onervaren boulderaars begeleiden.

Trainingsgroep plus werken aan je techniek bij BAZ

Donderdagavond 19:00 – 21:00

De trainingsgroep traint elke donderdagavond onder leiding van een ervaren trainer. De training bestaat uit ongeveer 30 minuten cardio training, 15 minuten krachttraining, 60 minuten bouldertraining en 15 minuten flexibiliteit/yoga. De training is voor klimmers van alle niveaus toegankelijk.

Trainen in een groep is gezellig en stimulerend. Tijdens de training wordt er gekeken naar je sterke en zwakke punten en worden er individuele doelen gesteld. Het niveau is daarom uiteenlopend. Het is alleen noodzakelijk dat je wel basiskennis hebt over de sport (i.v.m. de veiligheid).

Opties om deel te nemen:

 • 5-trainingstrippenkaart kost €37,- (excl. entree), deze kaart is 2 maanden geldig
 • 10-trainingstrippenkaart kost €68,50 (excl. entree), deze kaart is 6 maanden geldig 
 • Enkele deelname, om te kijken of de trainingsgroep wat voor jou is? Kost €8,50 (excl. entree)

Techniek Training A/B

Elke eerste 3 woensdagen van de maand 19:30 – 21:00

In deze cursus leer je beter boulderen doordat we onder andere de volgende punten behandelen:

 • effectief bewegen
 • greepbelasting
 • lichaamspositie
 • voetenwerk
 • dynamiek en meer

Alles voor een stevige basis. Verder kijken we vooral wat er nodig is om verder te komen op ieders eigen niveau en natuurlijk willen we allemaal blessurevrij blijven; hoe bereiken we dat? Deze cursus geeft je de bagage om een volgende stap te maken.

De cursus betreft 3 lessen van 1,5 uur en de kosten bedragen:

 • €38,50 excl. entree voor techniek training A

De cursus start, mits er voldoende animo is, elke eerste woensdag van de maand en begint om 19:30 tot 21:00 uur. Zorg dat je goed bent opgewarmd, voordat de cursus begint.

Neem voor startdata en het inschrijven contact op met hello@bazbouldergym.nl, of schrijf je in bij de balie.

Techniek B, niveau van af 5c

Maandag 20:15 – 21:45

Tijdens deze cursus zoeken we echt naar ieders individuele ontwikkelpunten. Immers; hoe verder je al ontwikkeld bent, hoe meer maatwerk er vereist is.

Klimtactieken, een introductie over trainingsopbouw, diverse klimtechnieken verder uitgewerkt; en ook hier natuurlijk; blessures voorkomen. En bovenal: hoe blijft het leuk?

De cursus betreft 3 lessen van 1,5 uur en de kosten bedragen

 • €39,50 excl. entree

De cursus start elke eerste maandag van de maand, mits er voldoende animo is, en begint om 20:15 tot 21:45 uur. Zorg dat je goed bent opgewarmd, voordat de cursus begint.

Neem voor startdata en inschrijven contact op met hello@bazbouldergym.nl, of schrijf je in bij de balie.