Welkom in de Boulder wereld!

Is het jou eerste keer hier op de website of behoor je tot de grote groep beginners in de boulderwereld? Dan is deze blog een perfecte introductie tot het boulderen, zie het als onze introductiebriefing speciaal voor jou!

 

 

Van wandklimmen naar rotsklimmen

Er gaan bij veel mensen een belletje rinkelen bij het horen van wandklimmen. ‘’Oh ja, de sport waarbij je gezekerd op een muur via blokjes naar boven klimt’’. De boulder sport is hieruit ontstaan. Wandklimmers gebruikten namelijk de boulderwanden naast de klimwanden om speciale technieken te trainen. Op kleur gemaakte circuits waren er toen nog niet. Een gezellige wand vol boulders met allerlei kleuren vormde dé creatieve pallet voor de wandklimmers om zelf routes te maken.

 

Boulderen in een notendop

Voor velen is het begrip boulderen geen onbekend terrein. Wel wordt dit vaak alleen geassocieerd met een perfecte activiteit voor kinderfeestjes en teambuilding uitjes. Goed punt eigenlijk want dat is het ook! Maar boulderen gaat verder dan dit kleine hokje. Het grootste verschil met wandklimmen is dat je niet gezekerd bent. Gevaarlijk zal je denken, maar nee! De wanden hebben een maximale hoogte van 4,5 meter en je landing wordt gebroken door een dikke valmat.

 

Op weg naar de top

In het boulderen spreken we van boulders dat zijn de grepen waarmee je je weg omhoogklautert. Daarnaast zal je ook het woord circuit of route voorbij horen komen. Dit slaat op alle grepen binnen één kleur die je naar de top leiden. Elke kleur staat voor een ander niveau. Het is aan jou om te puzzelen hoe je de route gaat afvinken, er zijn meerdere mogelijkheden! Dit maakt boulderen ook een sociale sport, puzzel samen en moedig elkaar aan.

 

De eerste keer kan spannend zijn maar daar hebben wij een oplossing voor, de kennismakingslessen! Ook bieden wij cursussen aan voor diverse niveaus.

 

Kortom, boulderen is een spectaculaire sport voor iedereen; jong of oud, beginner of gevorderde het kan allemaal. Je wordt sterk, soepel en vindingrijk, samen of alleen. Wij delen graag onze passie, kom het beleven bij Baz Bouldergym!