Eerste keer boulderen

Voor alles is een eerste keer, zo ook voor boulderen. Wat leuk dat je hebt besloten om dit bij ons te komen doen! ….. 

hieronder lees je de meest voorkomende vragen. 

LEEG
Kan ik alleen komen?

JA, het mooie van boulderen is dat je het in je eentje kan doen (in tegenstelling tot klimmen).

 

Wat heb ik nodig?
    • sport kleding (niet te los en waar je soepel in kan bewegen)
    • je kan op eigen binnensportschoenen boulderen, liefst met een zo dun mogelijke zool. Maar met speciale klimschoenen is het wel leuker, deze zijn voor 3,5 te huur
    • magnesium

..en je kan aan de slag!

Heb ik een instructie nodig?

Dat is zeker handig, maar met een korte 5 min uitleg kan je in principe zelfstandig aan de gang. Bekijk vast onze veiligheidsinstructie. We hebben op MAANDAG– en VRIJDAG-avond een gratis inloop-les, en de eerste twee maanden dat we open zijn doen we dit elke doordeweekse avond om 19:00

 

Hoe lang mag ik boulderen?

Wij werken niet met tijdsblokken, dus als je een entree kaartje gekocht hebt mag je daarna zo lang boulderen als je zelf wilt. Onze tip is om echt de tijd te nemen om rustig op te warmen, op die manier houden de meeste mensen het tussen de 1,5 en 2 uur vol.

Moet ik een abonnement kopen?

Nee, dat hoeft niet. Je kan namelijk ook een dag-entree kopen en verder hebben we een 10-strippenkaart. Als je van plan bent om 2x per week te boulderen, dan is het wel een goed idee om een abonnement aan te schaffen. We hebben verschillende abonnementsvormen, meld je alvast online aan; zo voorkom je dat je misschien moet wachten bij de balie.

Kan ik na het sporten douchen?

Zeker, we hebben boven kleedkamers met douches. Wel zelf je handdoek meenemen…

Is het handig om van te voren aan te melden?

Ja zeker, ook als je maar één keer langs komt om te boulderen, moet je een veiligheidsformulier ondertekenen. Je kan dit ook al hier invullen en zo voorkomen dat je op de locatie lang moet wachten.

Wat betekent BAZ eigenlijk?

Boulderen aan de Zaan